Thema’s in beeldende therapie

Er zijn veelvoorkomende thema’s die je tegenhouden het beste uit jezelf te halen. Lees eens de thema’s door en wie weet herken je jezelf er wel in. Je kunt aan de hand van een thema duidelijker een doel stellen voor beeldende therapie. Onderstaande thema’s kunnen leidraad zijn voor je persoonlijke ontwikkeling in beeldende groepsbijeenkomsten. 

Meld je aan voor individuele beeldende therapie of beeldende therapie in een groep en bespreek met Mirjam jouw doel en thema.

Thema Stel je grenzen

In contact met anderen kan je makkelijk de ander zijn zin of gelijk geven zonder dat je dat ook echt wil of vindt. Je laat dingen langs je heen gaan of blijft ze incasseren. Je bent goed in het maken van grapjes waarmee je de aandacht van je gevoel kunt afleiden. Leer jezelf ook aan om af en toe jezelf net wat serieuzer te nemen zonder je humor te verliezen. Leer je grenzen te kennen en te stellen. De energie kan dan weer opwaarts gaan!  


Thema Goed genoeg

Je bent een enthousiaste perfectionist maar struikelt voortdurend over je eigen kritische gedachten. Hiermee is het plezier en vertrouwen weg in wat je wilt doen. Je wilt wel beginnen aan een leuk project maar de eisen aan jezelf zijn eigenlijk niet leuk meer. Leer jezelf te ontspannen, herschik je waardenpatroon en maak gelijkwaardig contact jouw criticaster. Jij bent goed genoeg!


Thema Niet denken maar doen

Je bent een goede prater en zit ongemerkt veel in je hoofd. Daarmee vergeet je soms je plannen met vertrouwen uit te voeren en jezelf zinvolle ervaringen te geven. Laat het hoofd even met rust en ervaar wat je met je handen kunt maken en hoe je daaraan betekenis kan geven. Hiermee kan jouw zelfvertrouwen doen toenemen. Jij wordt je bewuster van jezelf zonder er al te veel over te moeten piekeren!