Beeldende therapie / Vaktherapie

Voel je je onzeker en heb je last van een negatief zelfbeeld? Heb je last van gebeurtenissen en lukt het je niet jouw leven zo in te richten dat je je daar tevreden over voelt?

 In dit aanbod

 

Kom je individueel of in een kleine groep

 

Formuleer je een hulpvraag en maken we een behandelplan

 

Werk je met opdrachten die passen bij je doelen

 

Wordt er eventueel samengewerkt met je verwijzer of andere hulpverlener 

Wat is het?

Beeldende therapie is een therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van beeldend materiaal om veranderings- en ontwikkelingsprocessen in gang te zetten. De beeldend therapeut heeft een scala aan interventies, doelgerichte handelingen, die jou als cliënt van beeldende therapie verder helpen. Beeldende therapie wordt vaak gebruikt voor cliënten die het lastig vinden zichzelf te verwoorden. Maar ook voor degene die juist zo makkelijk kunnen praten en daardoor niet toekomen aan stilstaan en ervaren.

Beeldende therapie kan een waardevolle bijdrage leveren aan behandeling bij een psycholoog of psychiater maar beeldende therapie staat ook op zichzelf en kan dus als een zelfstandig traject gevolgd worden.

Beeldende therapie wordt door sommige verzekeraars vergoed. Het valt dan vaak onder alternatieve geneeswijzen. 

Voor wie?

Voor (jong-) volwassen die vastlopen in hun werk of privé, en het lastig vinden om woorden te vinden voor hun omstandigheden.

Voor (jong-) volwassenen die intensief willen werken aan ontwikkeling, verandering of acceptatie van hun persoonlijke omstandigheden. Voor (jong-) volwassenen die gebruik maken van reguliere therapie en aanvulling willen op de werkwijze bij een andere hulpverlener.

Ben je jonger dan 25? 

Ben je tussen de 12-17?

 

Wat krijg je er voor terug?

Beeldende therapie kan je verder helpen in je ontwikkeling naar meer zelfvertrouwen. Het kan je misschien wel een realistischer beeld over jezelf en anderen geven. Het kan je helpen met het verwerken van gebeurtenissen door je verhaal bijvoorbeeld in het beeldend werken 'los' te laten. Jouw leven weer opnieuw vormgeven begint bij beeldende therapie!


"Iets maken maakte me bewust van hoe ik dingen doe. Ik merkte dat ik het fijn vond om zonder al te veel na te denken te schilderen"

 

Reactie van cliënte (23 jaar) beeldende therapie/

 

Wil je meer lezen over vaktherapie? Kijk eens op de website over vaktherapie