Beeldende therapie

Voel je je onzeker en heb je last van een negatief zelfbeeld? Heb je last van gebeurtenissen en lukt het je niet jouw leven zo in te richten dat je je daar tevreden over voelt?

 In dit aanbod

 

Kom je individueel of in een kleine groep

 

Formuleer je een hulpvraag en maken we een behandelplan

 

Werk je met opdrachten die passen bij je doelen

 

Wordt er eventueel samengewerkt met je verwijzer of andere hulpverlener 

Wat is het?

Beeldende therapie is een therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van beeldend materiaal om veranderings- en ontwikkelingsprocessen in gang te zetten. De beeldend therapeut heeft een scala aan interventies, doelgerichte handelingen, die jou als cliënt van beeldende therapie, verder helpen. Beeldende therapie wordt vaak gebruikt voor mensen die het lastig vinden zichzelf te verwoorden. Maar ook voor degene die juist zo makkelijk kunnen praten en daardoor niet toekomen aan stilstaan en ervaren.

Beeldende therapie kan een waardevolle bijdrage leveren aan behandeling bij een psycholoog of psychiater maar het staat ook op zichzelf. 

Beeldende therapie wordt door veel verzekeraars vergoed. Het valt onder alternatieve geneeswijzen. 

Voor wie?

Voor volwassen die vastlopen in hun werk of privé, en het lastig vinden om woorden te vinden voor hun omstandigheden.

Voor volwassenen die intensief willen werken aan ontwikkeling, verandering of acceptatie van hun persoonlijke omstandigheden. Voor volwassenen die gebruik maken van reguliere therapie en aanvulling willen op de werkwijze bij een andere hulpverlener.

Ben je jonger dan 25? 

Ben je tussen de 12-17?

 

Wat krijg je er voor terug?

Beeldende therapie kan je verder helpen in je ontwikkeling naar meer zelfvertrouwen. Het kan je een misschien wel realistischer beeld over jezelf en anderen geven. Het kan je helpen met het verwerken van gebeurtenissen door je verhaal  bijvoorbeeld in het beeldend werken 'los' te laten. Jouw leven weer opnieuw vormgeven begint bij beeldende therapie!


"Je moet hier erg nadenken over je gevoelens en emoties, dat is moeilijk maar goed!"

 

Reactie van cliënte beeldende therapie, juli 2016